utorak, 30. ožujka 2021.

Frizura U Doba Renesanse

Frizura U Doba Renesanse. Tipična muška frizura u doba renesanse je »kolba«, kosa srednje duljine razdijeljena oko cijele glave. To je bio običaj koji je predstavljao veliku žrtvu zarad ulepšavanja kose.

Moderne Frizure
Moderne Frizure from 1.bp.blogspot.com
Slikanje uljem je iz nizozemske preneto po vazariju, a u vreme kada je jan van ajk bio prognan i najpre prodire u veneciju preko anatola da mesine, mladog slikara. Renesansu možemo, nakon skoro tisuću godina rigoroznih pravila, označiti kao ponovno rođenje umjetnosti i kreativnosti. Ova slikarska škola se javlja u flandriji.

Razvijena samosvijest i samopouzdanje omogućili su im da slobodno biraju uzore, koje nalaze u antici i prirodi, donose zaključke i da ih analitički o.

Ovo doba svijetu donosi sasvim različite vrijednosti. Glazbeno je stvaralaštvo bilo usmjereno prema stvaranju vokalnih djela u središtu kojih su bili madrigal, motet i misa, a temeljna značajka stvaralačkog napora je nastojanje za razumljivošću i važnošću teksta u katoličkom, te za pravilnošću deklamacije u protestantskom bogoslužju. U tom razdoblju vladalo je iznimno zanimanje za povijest. Njegov je postupak intuitivne prirode.


Nema komentara:

Objavi komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel