nedjelja, 14. ožujka 2021.

Frizure 1950

Frizure 1950. Úgy nézett ki, mint az anyja: Utjecaj slavnih zvijezda, poput elvisa ili jamesa deana, označio je prekretnicu u oblikovanju frizura.

100 Vintage Frizure Koje Su Jos Uvijek U Modi
100 Vintage Frizure Koje Su Jos Uvijek U Modi from hr.beauty-fashion-world.com
Ovu slavnu frizuru prvi su nosili indijanci iz plemena mohawk, koji su pak pripadali savezu plemena indijanaca pod nazivom irokezi. Takva frizura simbolizirala im je pobunu i otpor prema onima koji su ih ponižavali. u novije vrijeme irokeza se najviše vezala uz punk pokret, koji se javio sedamdesetih godina kao izraz bunta mlade generacije, a osim tradicionalne ‘mohawk’ frizure postoje i razne varijacije kao što je npr. Tijekom 80tih se pojavio čitav niz frizura, a svima je zajednički bilo zahtjevno održavanje.

Društveni običaji su postali opušteniji dolaskom optimizma zbog kraja rata i procvatom tržišta dionica.žene su ulazile u tržište rada u rekordnom broju.

Woodstocki djeca cvijeća donose novi društveni pokret i naravno novi stil, nosi se duga kosa, šišana u slojevima. Dolazi do preokreta i muškarci počinju puštati kosu a žene je šišati. Kratke frizure obično su frizure čija je duljina prednjih pramenova do oko uha, tako da se u kratke frizure ubrajaju i. Úgy nézett ki, mint az anyja:


Nema komentara:

Objavi komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel